A konferenciával és a kiállítási standokkal és a benne foglalt szolgáltatásokkal kapcsolatos fogalmak

Az alábbiakban szeretnénk bővebben kifejteni néhány fogalmat és a mögöttük rejlő tartalmat.

Virtuális kiállítói stand ↧

Ez tulajdonképpen a kiállítási platformon belül egy olyan dedikált weboldal, ahol csakis és kizárólag az adott kiállító által összeállított és megküldött anyagok láthatók, nyilvánosan, minden résztvevő számára időbeli és informatikai korlátozás nélkül, a rendezvény teljes látogatási ideje alatt és azon túlmenően az előzetes tervek szerint a konferencia után is 2020. december 31-ig.

Elektronikus fríz felirat (kiállítói standon) ↧

A kiállító cég által megküldött logó vagy banner megjelenítése az oldal (virtuális stand) tetején igény szerint link kapcsolattal.

Prospektus, katalógus (kiállítói standon) ↧

Kiállító cég által a standon elhelyezhető hirdetés, szórólap vagy termékkatalógus letölthető pdf változata.

Videó prezentáció (kiállítói standon) ↧

Bármilyen, a kiállító cég által mp4 formátumban megküldött videó fájl, mely a cég vagy termék promócióját szolgálja. Ajánlott terjedelme nem több mint 20 perc.

Publikus chat funkció (kiállítói standon) ↧

Mindenki által látható nyilvános szöveges chat funkció, melyen az adott kiállító cég a partnerei által feltett kérdésekre válaszolni tud, kiállított anyagaihoz aktuális üzenetet tud társítani, látogató figyelmét fel tudja hívni. (szöveg, kép, fájlcsatolás lehetséges). A látogató ezen a chat felületen is üzenhet a kiállítónak, kifejezheti érdeklődését, kommunikációt kezdeményezhet.

Privát üzenetküldési funkció (kiállítói standon) ↧

Direkt üzenetküldési funkció a kiállító cég által előre dedikált email címre, melynek tartalma más látogató vagy kiállító számára nem látható, zárt kapcsolat felvételi lehetőség a látogató számára, és ezen a felületen is üzenhet a kiállítónak, kifejezheti érdeklődését, négyszemközti kommunikációt kezdeményezhet.

Elektronikus névjegykártya (kiállítói kitűző) ↧

Minden regisztrált kiállító rendelkezik vele, mely tartalmazza a standon tartózkodó kiállító személy nevét, fotóját, a kiállító cég nevét és email címét, valamint a telefonszámát. A kiállító cég kiegészítheti ezt tetszés szerint skype vagy bármilyen más elérhetőséggel is igény szerint. A kiállító névjegyét a látogató egy QR kód leolvasással könnyen elmentheti.

Elektronikus névjegykártya (résztvevői kitűző és névjegy) ↧

Minden résztvevő rendelkezik vele, mely tartalmazza a nevét, munkahelyét és email címét kötelezően, opcionálisan telefonszámát. A látogató névjegykártyája a standra való „belépéskor” automatikusan elhelyezésre kerül a standon (adatbázis tárolja le), és a kiállító cég a névjegykártyákat a kiállítás végén a szervezőktől megkapja. A résztvevők a rendezvényre történő regisztrációkor automatikusan megkapják a fent említett elektronikus névjegyüket, és telefonszámukkal valamint profil képükkel opcionálisan kiegészíthetik azt.

Videó chat funkció (jitsi) a kiállítói standokon ↧

Mindenki által látható és használható, de a kiállító által akár titkosítható tárgyaló vagy konferencia szoba, melyben a látogató vagy akár látogatók egy csoportja a kiállító cég képviselőivel adott időpontban személyesen beszélgethetnek (videókonferencia, chat, képernyőmegosztás stb.). Minden kiállítói csomagban elérhető szolgáltatás.

Virtuális előtér, lobby (yotribe) ↧

A virtuális kiállítói terület előcsarnoka (virtuális „kávészünet” helye az előadások szünetében), ahol a látogatók és a kiállítók kötetlenül találkozhatnak, beszélgetést kezdeményezhetnek, üzenhetnek egymásnak. A csarnokban nyilvános szöveges üzenőfal is működik.

Egyéb játékos kiegészítések, okos telefonos alkalmazás, QR kód vadászat (gamification) ↧

A szervezők célja, hogy interaktívvá, érdekessé tegyék a kiállítást mind a kiállítók mind a látogatók számára. Mivel személyesen most nem találkozhatunk, így a kapcsolattartás elektronikus és virtuális formájából kívánjuk kihozni a legtöbbet. Sokak számára jól ismert, MEL2018 alatt is működő, applikációnkat alkalmazzuk majd, melynek segítségével a látogatók begyűjthetik a kiállítók egyedi QR kódjait, mely a kiállítói standon belül lesz látható és leolvasható az applikáció megfelelő moduljának segítségével. Természetesen az applikáció használata is díjmentes, de letölteni a kiállítókon kívül csak a regisztrált résztvevők tudják majd, egy héttel a rendezvény előtt. Az összes QR kódot összegyűjtött látogatóink közül a szerencsés nyertesek a MEL következő kongresszusán regisztrációs díjmentes részvételt nyerhetnek. A játék részleteiről a weboldalon és hírlevelekben továbbítunk további információkat. Ezen túlmenően a szervezők javasolják a kiállító cégek számára saját nyereményjáték, vagy különleges attrakciós elemek megjelenítését a standjaikon.

Smart Events™ okos telefonos alkalmazás ↧

Rendezvényt támogató eszköz, mely bármilyen okos készüléken (telefon, tablet) működik és minden regisztrált felhasználó számára elérhető és díjmentesen letölthető. Mivel személyes fizikai kontaktus ezen a virtuális rendezvényen nem létesíthető, ezért használata most különösen fontos és előtérbe kerül. Rendkívül hasznos és biztonságos kommunikációs eszköz minden résztvevő és kiállító cég számára, továbbá elengedhetetlen kelléke a rendezők által szervezett kiállítói QR kód vadászatnak és nyereményjátéknak is.